Met een assortiment van 150 soorten single malt whisky is het natuurlijk mogelijk om verschillende whiskyproeverijen te doen in de Huppel. Al de proeverijen bestaan uit vijf soorten. We serveren halve maatjes, zodat je na de proeverij niet meer kan rijden, maar nog wel kan lopen. Een whiskytrail duurt ongeveer twee uur en deze gehele tijd staat Jeroen bij je aan tafel om tekst en uitleg te geven over de drank die in het glas zit.

Aangezien het in het weekend erg druk is kunnen er geen proeverijen gegeven worden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond (op donderdag en zaterdag is een starttijd tot 17.00 uur wel mogelijk). Voor een proeverij zijn minimaal acht deelnemers nodig.

Lukt het niet om zoveel liefhebbers bij elkaar te krijgen, dan kun je ook een whiskyplankje bestellen in de Huppel. Dit is een proeverij van vijf soorten die je individueel of met een klein groepje kan doen (ook leuk als cadeau). Dit kan op ieder gewenst moment. Je krijgt je plankje geserveerd op een duig van een oud whiskyvat met daarbij een omschrijving van de te proeven drankjes.

Download hier [PDF] een overzicht van de proeverijen en whiskyplankjes alsmede de whiskylijst (wijzigingen voorbehouden).